Patient / Rådgivning

Tandvårdsteam
Vi har ett långt och välfungerande samarbete med kirurger och specialisttandläkare på Tandläkarhögskolan, Eastman Institutet och specialistkliniken på St:Eriks sjukhus.

Vilken tandläkare kan göra vad?
Många undrar vad olika behandlingar kostar hos tandläkaren, särskilt när det gäller tandtekniska arbeten. Olika material kostar olika mycket, men funktionen och utseendet kan skilja sig åt. Tandvårdslagen ändras med jämna mellanrum, så fråga din tandläkare vad som gäller just nu. Är du intresserad av de nya reglerna – Kontakta Socialdepartementet eller besök Regeringskansliet. Av oss kan du få information om vilka tandläkare som kan hjälpa dig med olika typer av behandling.

Vackrare och friskare tänder
När det gäller dina tänder finns det ändå mycket du kan göra för att hålla dem friska och välskötta:

Undvik småätande
Försök att äta regelbundet så klarar saliven av att laga de små frätskador som uppstår och du slipper hål i tänderna. Borsta tänderna morgon och kvällAnvänd en mjuk tandborste eller en eltandborste och borsta med små, fina rörelser. Komplettera med tandtråd för att komma åt beläggningarna mellan tänderna.

Byt tandborste ofta
Byt tandborste när den börjar spreta, annars kan den göra mer skada än nytta. Använd helst inte samma tandborste i mer än 1-2 månader. Var noga med att borsta kanten mellan tand och tandkött. Försök att undvika att äta sent på kvällen, eftersom salivproduktionen minskar under natten. Saliven är ditt bästa skydd mot kariesangrepp.

Gå till tandläkaren regelbundet
Om du flyttar, glöm inte att anmäla ditt intresse hos en ny tandläkare. På eniro hittar du en tandläkare nära dig.

\\\\\\

Nyheter

2014-07-03

*Sommarstängt på Holm Dental AB*

2013-06-26

Holm Dental kommer att ha sommarstängt

2012-12-11

Vi kommer att hålla öppet i mellandagarna!

\\\\\\ mer